Кошик
339 відгуків
(050) 031-99-38 Viber, Telegram, Whatsapp.Instagram:SCUBA_UA

З питань, що виникають, будь ласка, пишіть нам: Email: scuba.of@gmail.com +38 (050) 031-99-38 (Viber), +38 (050) 031-99-38 (WhatsApp), +38 (050) 031-99-38 (Telegram) З найкращими побажаннями, магазин "SCUBA-SHOP".

МАГАЗИН ПІДВОДНОГО СПОРЯДЖЕННЯ SСUBA-SHOP
+380 (50) 031-99-38МТС (VIBER)
Додати відгук
Кошик

Термоси та термокружки

Термос - ємність, стінки якої мають високу теплову ізоляційну здатність. Термоси та термокружки зігріють гарячими напоями або стравами, зберігши їх первісну температуру, свіжість і аромат. Традиційно термос використовується для чаю або кави, але існують універсальні термоси або харчові термоси, які мають широке горло і призначені як для напоїв, так і для їжі. Незважаючи на поширену оману, термоси потрібні не тільки під час подорожей, але і можуть чимало стати в нагоді в повсякденному житті. У спекотну погоду зручно брати з собою на прогулянку з холодними напоями всередині, а взимку добре завжди мати під рукою теплий чай або каву.

Розміри і форми термосів варіюються, тому кожен покупець може підібрати для цього саме той термос, який йому необхідний. Якщо ви плануєте поїздку на машині або просто часто користуєтеся автомобілем, то краще вибирати місткий термос, обсяг якого не менше 2 літрів. Це актуально в тому випадку, якщо ви їдете в поїздку з сім'єю. Для особистого користування та носіння в сумці підійдуть і невеликі термоси, обсяг яких не перевищує 0, 7 літра. В даний час можна підібрати не тільки стандартні термоси для рідин, але і вакуумні термоси для їжі, а також термокружки, завдяки яким ваш чай або кава буде залишатися теплою тривалий час.

Як вибрати якісний термос і термокружка?

Як приємно випити чашку гарячого чаю на рибалці в холодну вогку погоду, коли колись збирати дрова і розпалювати багаття. А якщо Ви опинилися серед засніжених гір, катаючись на борді чи лижах, а до кафе з гарячим глінтвейном їхати ще дуже далеко? Вас може виручити тільки надійний зручний термос!

  • Почніть визначення якості термоса ще в процесі придбання. Вибраний термос першим ділом відкрийте і подивіться на наявність дефектів – сколів, подряпин, тріщин, вм'ятин.
  • Зверніть увагу на кришку і пробку. Вони повинні бути герметичними. Через пробку втрачається до 40% тепла. Чим простіше конструкція пробки і кнопки, тим менше тепла вони будуть випускати назовні.
  • Відкрутіть кришку і понюхайте термос. Хороший термос не буде мати жодних різких і специфічних запахів. Якщо є різкий або сильний запах, то не варто купувати такий виріб, бо воно, швидше за все, зроблено з матеріалів низької якості.
  • Перевірте ущільнювальне кільце між горловиною колби і пластиковим корпусом. Воно повинно бути дуже точно підігнаний і дозволить виключити проливання рідини при закрученої пробці, а також зміни температури.
  • Спеціальні конструкції пробки дозволяють наливати вміст, не відкриваючи повністю термос і зменшуючи втрати температури. Перевірте надійність таких пробок, матеріали з яких вони зроблені і їх роботу (ніщо ніде не смикається, не відламується або провалюється і т. д.)
  • Зверніть увагу на колбу термоса. Вона не повинна хитатися або ворушиться. Колба повинна бути дуже добре зафіксована, інакше вона розіб'ється при першому ж ударі. Краще всього, коли колба має гумові амортизатори (можливо, про це буде сказано в характеристиках до термосу). Амортизатори розташовуються в горловині та/або на дні термоса. Побачити їх складно, але якщо є верхній амортизатор, то якщо уважно оглянути горловину термоса, то можна помітити його край.
  • Знайдіть відмітку про час активної роботи термоса. Це може бути піктограма, але може і просто написано. Слід пам'ятати, що вакуумна колба самого простого термоса повинна зберігати температуру не менше 6-7 годин, а зі сталевою колбою не менше 8 годин. Дана характеристика справедлива для гарячих продуктів і говорить про період, за який температура знижується досить повільно до критичної точки (~70-80 градусів). Коли цей час мине, температура знизиться до (50 градусів) набагато швидше.
  • Пам'ятайте, що термоси одного об'єму і конструкції (а іноді навіть і одних матеріалів) у різних виробників будуть відрізнятися своїми температурними характеристиками і надійністю.
  • Знайте, що найдорожчий термос ще не означає найкращий. Вибирайте собі по кишені в співвідношенні ціна/якість, до того ж ніщо не вічне під місяцем, а розбитий дорогий термос викличе все ж більше невдоволення, ніж більш простий.

Всі термоси за призначенням умовно можна розділити на два види: для напоїв і для їжі. Для напоїв — чаю, кави — термос повинен мати вузьку горловину, через вузьку горловину менше буде виходити тепла. Широке горло у термосів для їжі. У таких термосах тепло тримається менше.

Від обсягу термоса також залежить, як довго він буде зберігати тепло. Тут є деякі відмінності для видів термосів. Для напоїв: чим більше обсяг колби, тим довше вміст буде гарячим, за умови повного наповнення. Для їжі краще взяти саме такий обсяг, який обсяг їжі туди будете поміщати. Не можна брати термос великого об'єму і заповнювати його частково – їжа охолоне з-за присутності повітря. Весь обсяг термоса необхідно заповнювати їжею (і краще рідкої або щільною), тоді їжа довше буде гарячою.

Купити Термоси та термокружки ви можете, оформивши замовлення у нас на сайті, а також за телефоном: (093) 301-08-02, Доставка по всій Україні.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner